Wie we zijn

Wat heb jij nodig om je goed te voelen?

De ondernemers van het Voel Je Goed centrum bieden gezamenlijk hun diensten aan, afgestemd op de behoefte van het bedrijf of de instelling voor hun medewerkers. Ondernemers kunnen hun diensten aanbieden op de werkplek zelf, in het Voel je Goed centrum of op een andere gewenste locatie.

In dit centrum kun je terecht voor al jouw vragen op het gebied van je goed voelen. Zoek jij manieren om gezonder te zijn, je fitter te voelen of wil je gewoon lekker ontspannen of creatief bezig zijn?

Het Voel Je Goed centrum omvat een breed en gevarieerd netwerk van specialisten die je graag verder helpen. Met als motto: ‘Supporting people to make positive changes’

De ondernemers van het Voel Je Goed centrum vinden elkaar in hun gezamenlijke passie: een waardevolle bijdrage leveren aan de gezondheid en het welzijn van mensen en hun omgeving.

In het centrum kun je bijvoorbeeld terecht voor yoga of oosterse geneeswijzen. Verder vind je er o.a. een diëtiste, personal trainer, huidtherapeut, natuurgeneeskundig therapeut, tandarts, fysiotherapeut, en osteopaat.

Omdat ook creativiteit een belangrijke bijdrage kan leveren om je goed te voelen, zijn er ook fotografen, een videograaf, schilder- en tekenlessen en is er een interieurontwerpstudio.

Alle combinaties zijn mogelijk

Door de diversiteit van het aanbod kun je een bezoek aan de tandarts perfect combineren met een massage of yogales. Of na een bezoek aan de personal trainer kun je direct door naar je afspraak bij de voedingsdeskundige of kapster. Alle combinaties zijn mogelijk en eenvoudig te regelen.

Ben je benieuwd naar de achtergronden en de totstandkoming van het Voel Je Goed centrum, lees dan verder.

Breed aanbod van specialisten

In het Voel Je Goed centrum vind je een breed aanbod van specialisten, die werken vanuit een gezamenlijke visie: ‘een waardevolle bijdrage leveren aan mens en/of omgeving’.

De diensten die in het centrum worden aangeboden, hebben betrekking op: gezondheid, verzorging, beweging, ontspanning, coaching, creativiteit en maatschappelijke ondersteuning.

Doelstelling

Het Voel Je Goed centrum biedt ruimte aan organisaties, bedrijven en initiatieven vanuit een gedeelde doelstelling: het leveren van een waardevolle bijdrage aan het welzijn en/of gezond zijn van mens en omgeving. Daarbij is het leidende motto: “supporting people to make positive changes”.

De doelstelling leidt tot een centrum met een veelzijdig aanbod van diensten, producten en activiteiten op het gebied van ‘je goed voelen’.

Visie

In het Voel Je Goed centrum functioneert iedere huurder vanuit eigen visie en verantwoordelijkheid met als doel om een succesvolle onderneming te hebben. Maar gevestigd zijn in dit centrum vraagt ook om onderlinge betrokkenheid: elkaar weten te vinden wanneer het nodig is en samenwerking waar dat mogelijk of slim is. Zodat ondernemers gezamenlijk sterker zijn dan als individuele praktijk/onderneming. Waardoor de kans op het hebben van een succesvolle eigen onderneming wordt vergroot.

Organisatie

Het Voel Je Goed centrum is geen rechtspersoon, maar een initiatief waarin zelfstandige ondernemers vanuit een gedeelde doelstelling en een gezamenlijke huisstijl functioneren. Het centrum is bedoeld een voorwaardenscheppende, stimulerende en uitnodigende omgeving te zijn voor zowel ondernemers als hun cliënten. Inbreng en meedenken van anderen dan de vaste huurders worden dan ook van harte verwelkomd.

Voel je Goed centrum: een plek van pionieren

Buro Doorbraak heeft in 2013 de vraag gekregen van RTR Vastgoed om mee te denken over de invulling van een groot en vrijwel leeg pand in een slechte vastgoedmarkt, aan het Fonteinland 7 in Leeuwarden. Deze samenwerking tussen de eigenaar van het pand, RTR Vastgoed, en de ontwikkelaar van het concept, Siena Binnema van Buro Doorbraak, heeft geleid tot de vorming van het Voel Je Goed-concept.

Schouders eronder

Een concept ontwikkelen is één ding, maar het vervolgens werkelijkheid laten worden, is een stuk lastiger. De mannen van RTR hebben de handen uit de mouwen gestoken, geholpen door hun echtgenotes en kinderen. Die hands on-mentaliteit is kenmerkend voor het Voel Je Goed centrum.

Daarin deed ook Lucie Rijpstra van Focus Locus mee. Zij heeft een essentiële rol gespeeld in het vaart en energie geven aan het VJG. Ze geloofde niet alleen, als eerste, in het concept, ze heeft het mee tot stand gebracht.

Hoe meer ondernemers zich vestigden, hoe meer er kon gebeuren om het centrum vorm te geven. Iedere ondernemer heeft daarin een eigen bijdrage. Zo zijn huisstijl, interieur en website ontstaan door de creatieve talenten in het VJG. Marketing wordt gedaan door hen die dat aanspreekt. Maar ook bijvoorbeeld facilitaire zaken worden door de ondernemers zelf geregeld. Zo doen we het echt met elkaar. Het VJG is van, voor en door ons allemaal.

Wil jij ook huren in het Voel je Goed centrum?

Voor meer informatie en mogelijkheden neem contact op.