Welkom!

Leuk dat je interesse toont in het Voel Je Goed centrum! In dit centrum kun je terecht voor al jouw vragen op het gebied van je goed voelen. Zoek jij manieren om gezonder te zijn, je fitter te voelen of wil je gewoon lekker ontspannen? Het Voel Je Goed centrum omvat een breed en gevarieerd netwerk van specialisten die je graag verder helpen. Met als motto:

‘Supporting people to make positive changes’

De ondernemers van het Voel Je Goed centrum vinden elkaar in hun gezamenlijke passie: een waardevolle bijdrage leveren aan de gezondheid en het welzijn van mensen en hun omgeving. In het centrum kun je bijvoorbeeld terecht voor yoga of tai chi. Verder vind je er specialisten zoals een diëtiste, huidtherapeut, tandarts, rugspecialist, homeopaat en haptonoom. Ook een personal trainer, gastouderbemiddelaar en verschillende lifestyle-coaches staan voor je klaar.

De ondernemers van het Voel Je Goed centrum

Workshops

In het Voel Je Goed centrum worden regelmatig workshops, lezingen en andere activiteiten georganiseerd. Bekijk alle evenementen in onze agenda. Het centrum is gericht op alle leeftijden, zo is er kinderyoga en vinden er activiteiten voor ouderen plaats. De ondernemers van het Voel je Goed centrum willen iedereen helpen het beste uit zichzelf te halen en meer van het leven te genieten. Welke positieve verandering wil jij maken voor jezelf? Neem voor meer informatie contact met ons op of loop gewoon eens binnen bij het Voel Je Goed centrum aan het Fonteinland 7 in Leeuwarden. Graag tot ziens!

dna-voel-je-goed

DNA

Het DNA van het Voel Je Goed centrum is als volgt te duiden:

Doelstelling
Het Voel Je Goed centrum biedt ruimte aan organisaties, bedrijven en initiatieven vanuit een gedeelde doelstelling: het leveren van een waardevolle bijdrage aan het welzijn en/of gezond zijn van mens en omgeving.

Daarbij is het leidende motto: “supporting people to make positive changes”

De doelstelling leidt tot een centrum met een veelzijdig aanbod van diensten, producten en activiteiten op het gebied van ‘je goed voelen’.

Visie
In het Voel Je Goed centrum functioneert iedere huurder vanuit eigen visie en verantwoordelijkheid met als doel om een succesvolle onderneming te hebben. Maar gevestigd zijn in dit centrum vraagt ook om onderlinge betrokkenheid: elkaar weten te vinden wanneer het nodig is en samenwerking waar dat mogelijk of slim is. Zodat ondernemers gezamenlijk sterker zijn dan als individuele praktijk/onderneming. Waardoor de kans op het hebben van een succesvolle eigen onderneming wordt vergroot.

Organisatie
Het Voel Je Goed centrum is geen rechtspersoon, maar een initiatief waarin zelfstandige ondernemers vanuit een gedeelde doelstelling en een gezamenlijke huisstijl functioneren. Het centrum is bedoeld een voorwaardenscheppende, stimulerende en uitnodigende omgeving te zijn voor zowel ondernemers als hun cliënten. Inbreng en meedenken van anderen dan de vaste huurders worden dan ook van harte verwelkomd.
Afhankelijk van wie de huurders zijn en wie de anderen zijn die inbreng hebben, beweegt het Voel Je Goed centrum mee. Het ‘DNA’ van het centrum staat (zoals op deze pagina beschreven), maar kan zich net als vorm en uitvoering blijvend ontwikkelen. Met continu ruimte voor nieuwe ideeën, experimenteren (en dus fouten maken), actuele zaken, etc.

Samenwerking
De ondernemers staan voor een organisatiestructuur die het mogelijk maakt om op een gelijkwaardige manier met elkaar om te gaan en besluiten te nemen die de individuele mening overstijgen. Iedereen doet mee. De Consent-methode en bijbehorende kringorganisatie geldt daarbij als inspiratie voor het nemen van gezamenlijke besluiten.

Communicatie is het smeermiddel tussen alle ondernemers. Omdat communiceren één van de moeilijkste dingen is om goed te doen, kan het soms wat minder gesmeerd gaan. De Voel Je Goed-manier om daar mee om te gaan, betekent: goed naar de ander te luisteren, persoonlijk contact aangaan, denken in mogelijkheden en uitgaan van een positieve intentie bij de ander.
Samenwerking kan ook met en tussen flexibele huurders ontstaan. Zij spelen een belangrijke rol in het veelzijdige aanbod dat het Voel Je Goed centrum te bieden heeft. De veelheid en diversiteit van gebruikers van het centrum kan leiden tot vele onderlinge samenwerkingsverbanden en tot het ontdekken van nieuwe wegen naar ‘je goed voelen’.

Voel je Goed centrum: een plek van pioniers

Buro Doorbraak heeft in 2013 de vraag gekregen van RTR Vastgoed om mee te denken over de invulling van een groot en vrijwel leeg pand in een slechte vastgoedmarkt, aan het Fonteinland 7 in Leeuwarden. Deze samenwerking tussen de eigenaar van het pand, RTR Vastgoed, en de ontwikkelaar van het concept, Siena Binnema van Buro Doorbraak, heeft geleid tot de vorming van het Voel Je Goed-concept.

Schouders eronder
Een concept ontwikkelen is één ding, maar het vervolgens werkelijkheid laten worden, is een stuk lastiger. De mannen van RTR hebben de handen uit de mouwen gestoken, geholpen door hun echtgenotes en kinderen. Die hands on-mentaliteit is kenmerkend voor het Voel Je Goed centrum. Dennis Mous van Stichting Restruimte en Lucie Rijpstra van Focus Locus hebben als eerste de schouders eronder gezet om het Voel Je Goed centrum vorm te geven.

In de tussentijd is Dennis zich op andere zaken gaan richten en heeft Siena hulp gekregen van Lucie om de kar te trekken. Beiden worden ze gedreven door de wens om ondernemende mensen met elkaar in contact te brengen en hen kansen te bieden om hun dromen waar te maken.

Ontdekken
Het Voel Je Goed centrum is een omgeving van pioniers. Toen het nog een groot, leeg gebouw was, zagen een paar ondernemers met lef al mogelijkheden. De fysiotherapeuten van Fysius Rugexperts waren de eersten die zich in het pand vestigden, gevolgd door de tandartsenpraktijk van Dental Dynamic.

Pionierende ondernemers en een vooruitstrevend concept. Dat is denken in mogelijkheden. Dat is het Voel Je Goed centrum!